VIIKKO 1
Välipalareseptit
Laadukas välipala on kuin ateria pienoismuodossa.
Syö välipaloja energiantarpeesi mukaan 1-3 kertaa päivässä.
Pidä ateriarytmi ja verensokeri nauttimalla terveelinen välipala.
Millainen on laadukas välipala?
Välipalan tehtävä on antaa energiaa ja pitää nälkä loitolla lounaan ja päivällisen välissä.
Kokoa välipala lautasmallin mukaan:
-
Kasviksia, marjoja tai hedelmää
-
Proteiinia
-
Kuituja / täysarvoisia hiilihyrdaatteja
-
Näkyviä rasvoja
-
Lasillinen vettä
Verensokeri pysyy tasaisena, kun mukana on myös proteiinia ja rasvoja. Etenkin liikuntapäivinä tarvitaan välipaloja.

Avokado ja raejuusto
-
Nauti avokadoa ja raejuustoa sellaisenaan tai riisikakun, näkkileivän päällä
-
Avokadossa on hyviä rasvoja ja proteiinia, jotka pitävät verensokerin tasaisena
-
Raejuusto on hyvä proteiinin lähde
-
Energiantarpeesta riippuen lisää kuitupitoista hiilihydraattia esim. leipä

Vaniljainen omena-chiabowl
-
Tuoreravintona banaania, omenaa, marjoja
-
Proteiininlähteinä chiasiemenet, vaniljaproteiinijauhe, mantelimaito
-
Näkyvän rasvan lähteenä chiasiemenet, jotka sisältävät omega 3 -rasvahappoja, kalsiumia, rautaa, kuitua, kaliumia
-
Muista aina turvottaa chiasiemenet nesteessä, että ne turpoavat ennen syömistä!

Välipalapatukat
-
Kiireen koittaessa pidä mukana terveellisiä välipalapatukoita, jotka eivät sisällä lisättyä sokeria
-
Jos et halua itse tehdä välipalapatukoita, hyviä suomalaisia merkkejä: Foodin, Puhdistamo

Hedelmä ja pähkinäsekoitus
-
Pidä mukana pähkinäsekoituspussia, josta saat terveelisen välipalan helposti
-
Pähkinöissä on hyviä paljon vitamiiteja, hyviä rasvoja ja proteiinia eli ne pitävät veren sokerin tasaisena
-
Hedelmistä saat kuituja ja vitamiineja
