VIIKKO 1

Välipalareseptit

 

Laadukas välipala on kuin ateria pienoismuodossa.

 

Syö välipaloja energiantarpeesi mukaan 1-3 kertaa päivässä.

Pidä ateriarytmi ja verensokeri nauttimalla terveelinen välipala.

Millainen on laadukas välipala?

Välipalan tehtävä on antaa energiaa ja pitää nälkä loitolla lounaan ja päivällisen välissä.
Kokoa välipala lautasmallin mukaan:
  • Kasviksia, marjoja tai hedelmää
  • Proteiinia 
  • Kuituja / täysarvoisia hiilihyrdaatteja
  • Näkyviä rasvoja
  • Lasillinen vettä
Verensokeri pysyy tasaisena, kun mukana on myös proteiinia ja rasvoja. Etenkin liikuntapäivinä tarvitaan välipaloja.

Avokado ja raejuusto

  • Nauti avokadoa ja raejuustoa sellaisenaan tai riisikakun, näkkileivän päällä
  • Avokadossa on hyviä rasvoja ja proteiinia, jotka pitävät verensokerin tasaisena
  • Raejuusto on hyvä proteiinin lähde
  • Energiantarpeesta riippuen lisää kuitupitoista hiilihydraattia esim. leipä

 

Vaniljainen omena-chiabowl

  • Tuoreravintona banaania, omenaa, marjoja
  • Proteiininlähteinä chiasiemenet, vaniljaproteiinijauhe, mantelimaito
  • Näkyvän rasvan lähteenä chiasiemenet, jotka sisältävät omega 3 -rasvahappoja, kalsiumia, rautaa, kuitua, kaliumia
  • Muista aina turvottaa chiasiemenet nesteessä, että ne turpoavat ennen syömistä!
Lataa vaniljainen omena-chiabowl

Välipalapatukat

  • Kiireen koittaessa pidä mukana terveellisiä välipalapatukoita, jotka eivät sisällä lisättyä sokeria
  • Jos et halua itse tehdä välipalapatukoita, hyviä suomalaisia merkkejä: Foodin, Puhdistamo
Lataa terveelliset välipalapatukat

Hedelmä ja pähkinäsekoitus

  • Pidä mukana pähkinäsekoituspussia, josta saat terveelisen välipalan helposti
  • Pähkinöissä on hyviä paljon vitamiiteja, hyviä rasvoja ja proteiinia eli ne pitävät veren sokerin tasaisena
  • Hedelmistä saat kuituja ja vitamiineja