VIIKKO 3.
Ravintorasvat
Aterioiden kokoamisessa keskitytään erityisesti rasvojen laatuun.
Syödään joka aterialla proteiineja ja rasvoja, koska ne pitävät verensokerin tasaisena.
Käytä monipuolisesti eri rasvojen lähteitä ruokavaliossa.
VIDEO: Mihin kiinnitetään huomiota kolmannella viikolla?
SYÖ HYVÄÄ!
Elimistö tarvitsee rasvaa moneen toimintoon.
-
Aivojen kuiva-aine koostuu noin 60 %:sti rasvoista ja ne uusiutuvat jatkuvasti, aivan kuten muukin keho.
-
Jokaisen solun uusiutumiseen tarvitaan rasvoja ja aivosolujen uusiutumiseen vielä enemmän.
-
Näkökyvyn ylläpitoon
-
Hermoston toimintaan
-
Verenpaineen säätelyyn
-
Vastustuskykyyn
-
Munuaisten toimintaan
-
Hormonitoimintaan
-
Sikiön kasvuun ja kehitykseen
-
Veren hyytymiseen
-
Kivun aistimiseen
Erota hyvät ja huonot rasvat toisistaan
Laadukkaiden rasvojen lähteet ruokavaliossa
-
Rasvojen osuus kokonaisenergian tarpeesta on 30 %
-
20 % tyydyttymätöntä rasvaa
-
10 % tyydyttynyttä rasvaa
-
-
Elimistöllemme tärkeitä ja terveellisiä rasvojen lähteitä ovat
-
Kalaöljy
-
Kylmäpuristettu oliiviöljy
-
Neitsytkookosöljy (kylmäpuristettu)
-
Voi
-
Pähkinät
-
Avokado
-
Kananmunat
-
-
Rasva eivät aiheuta verensokerin nousua. Siksi ne tukevat hyvin verensokeritasapainoa.

Kolmannen viikon tehtävä:
Käytä viikon aikana 6 erilaista luonnollisen rasvan lähdettä!
Päivän ateriaesimerkit
Mieti mitkä ovat rasvanlähteitä ruoka-annoksissasi! Käytä monipuolisesti erilaisia rasvanlähteitä!
-
Aamupala: Munakas + paistamiseen kookosöljyä
-
Lounas: Uunilohi + uunikasvikset
-
Päivällinen: Kana-pähkinäsalaatti
-
Iltapala: Vihersmoothie
PÄIVÄN ATERIAT
-
Valitse lokeroista yksi ateria aamupalalle, lounaalle, päivälliselle ja iltapalalle
-
Tee isoja annoksia kerrallaan niin voit syödä samaa ruokaa seuraavanakin päivänä ja osan voi aina laittaa pakkaseen
-
Välipalat energiatarpeen mukaan
Kun olet suorittanut tämän viikon, palaa tästä takaisin kurssisivulle ja tutustu seuraavan viikon materiaaliin.
Palaa takaisin